Kuvien lähettäminen galleriaan

Kuinka lähetän itse kuvia?

Sivustolle saa lähettää ottamiaan lappalaiskoirakuvia rekisteröidyistä suomenlapinkoirista, lapinporokoirista ja ruotsinlapinkoirista. Lisäksi sivustolle saa lähettää myös kuvia rekisteröimättömistä koirista rekisteröityjen koirien taustalla. Tekijänoikeuksien ja yksityisyydensuojan perusteella kuka tahansa saa antaa galleriaan omia kuviaan muiden omistamista koirista. Jokaisesta koirasta voi olla esillä korkeintaan kolme kuvaa (mielellään esim. hyvä seisontakuva, hyvä pääkuva ja esim. liike- tai harrastuskuva), ylläpito pitää oikeuden valita mielestään edustavimmat kuvat jokaisesta koirasta. Lähetettävissä kuvissa koiran täytyy näkyä selkeästi ja olla kohtuullisen edustava, eihän kukaan halua nähdä yllättäen omasta koirastaan todella epäedustavaa otosta Internetissä. Tosin muille se yksikin ei niin täydellinen otos voi kertoa koirasta kuitenkin paljon enemmän kuin kuvattomuus. Toivottava kuvakoko lähetettävissä kuvissa on 500-1000 pikseliä/pidempi kuvasivu, mutta mieluiten liian isoja kuin liian pieniä kuvia. Jos omasta koirastasi on mielestäsi esillä epäedustava kuva, nopein tapa korjata tilanne on lähettää itse edustavampia otoksia. Toki otamme muutkin aiheelliset pyynnöt huomioon. Sivustolla ilmoitetaan kunkin kuvan kohdalla sen ottajan nimi tai nimimerkki (jos ei halua nimeään julkistettavaksi).

Kuvat julkaistaan galleriassa pitkältä sivultaan 450pix kokoisina. Kuvakoko on melko pieni, joten kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kuva on suhteellisen tiukasti koiraan rajattu. Näin pienissä kuvissa sommittelua joudutaan joskus uhraamaan, jotta pääkohde saadaan näkyviin riittävän suurena.

Kuvat lähetetään sähköpostitse osoitteeseen lappalaiskoiragalleria@gmail.com tai Lappalaiskoiragallerian Facebook-ryhmään.

Viestiin koiran/koirien rotu, virallinen nimi ja mielellään rekisterinumero ja vanhempien nimet, rekisterinumerot sekä kuvan/kuvien ottajan nimi ja kuvausajankohta. Samassa viestissä olevat koirat samanrotuisia ja kuvat liitetiedostoina. Mieluummin mahdollisimman paljon koiria yhdessä viestissä, mutta ei välttämättä kuitenkaan montaa kymmentä kerralla.

Ylläpito pitää oikeuden myös rajata ja käsitellä lähetettyjä kuvia.